1001 natt- Medlemsutstilling 2012

BKiB i Bærum Kunstforening, desember 2012


Velkommen til åpning av utstillingen lørdag 8. desember kl. 12.00


De som har sittet i juryen er:

Ingunn Stuvøy - Daglig leder Bærum Kunstforening

Øyvind Gedde - Styreformann i Bærum Kunstforening

Mariken Kramer - Kunstner

Kristin Bjørseth - Kunstner/styremedlem BKiBMedlemmer og profesjonelle kunstnere med tilknytning til Bærum, kan søke. Her er litt info om temaet :


"Tusen og én natt" er en samling historier fra Orienten. Det hele starter med at en persisk konge er så sjokkert over sin kones utroskap at han dreper henne. Han beordrer sine underslåtter om å skaffe ham en ny brud, men etter å ha tilbrakt natten med henne, henrettes hun ved daggry, da kongen antar at alle kvinner vil være utro. Dette gjentar seg hver natt... inntil han gifter seg med den vakre Scheherazade. Hun har lagt en plan:

Hver natt forteller hun historier. Og hver morgen er kongen spent på hvordan det går videre, og derfor utsetter han henrettelsen slik at han skal få høre fortsettelsen. Til slutt har hun født ham tre sønner og kongen er overbevist om hennes trofasthet og hun får leve.

"Tusen og én natt" inneholder en rekke sjangere; vi finner historiske og religiøse fortellinger, noveller, anekdoter, visdomsord og kjærlighetshistorier. Velkjente barneeventyr som "Aladdin og den magiske lampen" og "Ali Baba og de førti røverne" stammer fra "Tusen og én natt".

Mange vil ha gode minner fra en eventyrstund på et fang. Fra bokens hvite sider og svarte bokstaver, folder det seg ut endeløse bilder i hodene våre.

På vår utstilling i desember, ønsker vi å vise hvordan fortellingene fra "Tusen og én natt" har formet bilder og tanker hos våre lokale kunstnere.


Åpning av utstilling vil finne sted lørdag 8. desember

kl. 12. Man må levere arbeider man vil søke med mandag

3. desember, kl. 08.30-12.00 i Bærum Kunstforening.

Kunstner skal selv pakke ut arbeidene og sette langs veggen og ta med evt emballasje hjem.

VIKTIG: Arbeidene må være merket med navn, tlf, cv, pris, tittel. Antall arbeider er avhengig av arbeidenes størrelse, maks 3-5 stk, med mindre det er serie med mange små arbeider.
Det er åpent for ulike teknikker.
Juryering foregår mandag kveld.
Refuserte arbeider hentes tirsdag.
Det er ønskelig at de som deltar på utstillingen, stiller opp

for å møte publikum i løpet av utstillingsperioden. Gjerne i romjulen, så vi kan holde åpent noen dager da, slik årsmøtet ønsket (eks. 27.-29. desember).